Lanterna LED CREE profesionala
Lanterna LED CREE profesionala
Lanterna LED CREE profesionala
Lanterna LED CREE profesionala

Lanterna LED CREE profesionala

105,00 RON
cu TVA 12-24 h.

Lanterna profesionala cu LED "CREE" 3W, reincarcabila, cu doi acumulatori Litiu-Ion si focalizare rapida cu lentila.

Ultima oara acest produs a fost adaugat in cos in data de: 11-06-2019

Lanterna profesionala cu LED "CREE" de putere 3W.
Lanterna este dotata cu doi acumulatori Li-Ion de 3.7V/4200mAh in serie, incarcator de la reteaua de 220V si adaptor pentru comanda de la distanta "pe fir".
Sistemul de focalizare a spotului este reglabil in mod continuu intre x1-x2000, cu actionare rapida prin culisare longitudinala directa (fara a rasuci capul optic).
Lanterna are cinci regimuri de functionare distincte:

- Trei dintre ele reprezinta niveluri de luminozitate (maxim/economic/super-economic);

- Lumina stroboscopica (pulsatorie):

- Semnal "SOS" optic (semnal standard de ajutor "Save Our Souls") in cod morse.

Regimurile de lucru sunt selectabile prin apasari succesive ale butonului de "pornit/oprit".

In timpul functionarii selectia modurilor de functionare se va face prin apasari partiale ale butonului de pornit/oprit (nu se va apasa pana face "click")

Regimurile de functionare, inclusiv comanda pornit/oprit se pot selectiona si prin intermediul adaptorului pt. comanda de la distanta.

Acest adaptor a fost prevazut initial pentru situatia in care lanterna se monteaza pe arma, pentru a avea acces facil la comenzile lanternei din apropierea tragaciului.

Acelasi adaptor se poate folosi si in cazul in care lanterna se monteaza pe bicicleta, montand contactul de comanda la indemana. In acest caz lanterna se va focaliza si directiona in asa fel incat sa nu orbeasca soferii care vin din sens opus.

Autonomia lanternei cu acumulatorii din dotare este intre 3-10 ore pt. o intensitate luminoasa rezonabila si depinde de regimul de functionare ales (regimurile de functionare au consum diferit).

Autonomia poate fi marita folosind acumulatori de capacitate mai mare.
Corpul lanternei este din metal dur (aliaj de magneziu) si rezistent la deformari rezistent la umiditate si este tratat anticoroziv.
Utilizeaza ca sursa de lumina un micro-LED CREE de 3W cu durata de viata intre 50000 ore si 100000 ore si consum de energie de aproximatix 10 ori mai mic decat un bec cu incandescenta de la lanternele clasice rezultand astfel o autonomie de 10 ori mai mare cu aceeasi sursa de energie.

LED-ul este incomparabil mai rezistent la socuri decat becurile cu incandescenta si are o durata de viata incomparabil mai mare.
Capacele lanternei sunt prevazute cu garnituri de cauciuc pentru a preveni patrunderea umezelii. Deasemeni butonul de actionare este protejat cu membrana de cauciuc. Nu este recomandata pentru utilizare subacvatica.
Lanterna vine ambalata in caseta de carton lucios cu capac cu inchidere magnetica si mulaj de protectie din burete.
La acest tip de lanterna acumulatorii nu pot fi incarcati "in sistem" adica in interiorul lanternei deoarece acumulatorii Li-Ion nu se incarca corect atunci cand sunt inseriati. Din aceasta cauza setul include un incarcator specializat autonom care incarca fiecare acumulator independent unul de celalalt. Evident, pentru incarcare este necesara scoaterea acumulatorilor din lanterna si plasarea lor in incarcator RESPECTAND POLARITATEA urmand ca apoi sa fie alimentat incarcatorul la reteaua de 220V.

LED-ul indicator de pe incarcator lumineaza in spectrul portocaliu-rosu in timpul incarcarii, in functie de gradul de incarcare si verde la incheierea ciclului de incarcare.

Corpul lanternei are o forma speciala cu diametre diferite si striatii anti-alunecare fiind prevazut si cu doua fatete anti-rasucire pentru sistemele de prindere pe arma.

Dimensiuni fizice:

-Lungime totala cu capul optic in pozitia "focalizare punct": 22 cm.

-Lungime cu capul optic in pozitia "retras": 20 cm.

-Diametru cap optic: 35mm

-Diametru corp lanterna: 25-28mm.


Masuri de siguranta:
Nu indreptati fascicolul luminos direct catre ochi pentru a preveni distrugerea retinei ochiului deoarece lumina produsa este foarte puternica si concentrata.

Nu lasati lanterna la indemana copiilor deoarece sunt tentati sa priveasca direct catre sursa de lumina.
Evitati pe cat posibil demontarea sistemului optic al lanternei pentru a preveni avarierea LED-ului. Lentila se poate sterge la exterior daca este nevoie, cu o laveta de microfibra (de genul celor pentru ochelari).
Nu utilizati alti acumulatori decat cei recomandati.
Acumulatorul Li-Ion nu trebuie lasat descarcat o perioada lunga de timp. Reincarcati periodic, macar o data la 3 luni de zile chiar daca nu folositi lanterna.
Deoarece comutarea regimurilor de functionare se face electronic ("oprit" inseamna de fapt "stand-by" ceea ce presupune un consum de cativa microamperi in aceasta stare) acumulatorii se pot consuma dupa o lunga perioada de timp daca sunt tinuti in lanterna.
Daca nu utilizati lanterna o perioada lunga de timp este recomandata scoaterea acumulatorilor.

In practica s-a constatat ca acumulatorii cu litiu ating capacitatea maxima dupa 3-4 cicluri de incarcare/descarcare desi nu se impune formatarea acestora ca in cazul altor acumulatori.

*Nu scurtcircuitati acumulatorul Li-Ion: pericol de incendiu sau chiar explozie. In nici un caz nu ambalati acumulatorii in folie matalica sau metalizata sau in alte materiale electroconductoare.

Nu perforati acumulatorii Li-Ion: pericol de incendiu. Litiul se autoaprinde in contact cu oxigenul atmosferic iar in contact cu apa are o reactie si mai violenta.

Nu incercati sa incarcati acumulatorii cu alt tip de incarcator decat cele specializate pentru acumulatori Li-Ion.

________

* -aceste pericole sunt valabile pentru orice tip de baterie sau acumulator

Produs nou
No reviews

15 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.